Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αποχαιρετιστήριος λόγος και τελευταίο αντίο στον Κώστα Γ. Σταύρου

Σε πένθιμη ατμόσφαιρα και με θλιμμένες καρδιές φίλοι, συγγενείς, συγχωριανοί και κοντοχωριανοί συγκεντρωθήκαμε για να δώσουμε τον τελευταίο χαιρετισμό στον αείμνηστο Κώστα.
Ο νους μας επικεντρώνεται με αγάπη στον εκλιπόντα. Ο θάνατος σημαίνει πλήγμα στην οικογένεια και στο κοινωνικό περιβάλλον.
Τιμάμε εγκάρδια έναν κατα;ξιωμένο άνθρωπο, έναν φλογερό πατριώτη. Στην διαδρομή της ζωής τον χαρακτήριζε η εντιμότητα, η ευαισθησία και η αγάπη για τον άνθρωπο.
Ήταν σφυρηλατημένος με εθνικά ιδεώδη του δοξασμένου έθνους μας, έζησε με το πατριωτικό φιλότιμο, οραματιζόταν μια πολιτισμένη κοινωνία χωρίς κατακτητές, χωρίς εκμετάλλευση κα;ι χωρίς πολέμους.
Ο αείμνηστος Κώστας ήταν ενσαρκωμένος με την πνοή, τις επιθυμίες, τις ελπίδες και τα όνειρα προοδευτικής ανθρωπότητας για ένα ευτυχισμένο μέλλον. Είχε μεγάλη διανοητική δύναμη όταν επικοινωνούσε με το κοινό και μπορούσε να τοποθετηθεί ορθά σε πολλές και διάφορες καταστάσεις.
Με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση αγκάλιασε το αντιφασιστικό κίνημα, παίρνοντας μέρος σε αυτό εκτελώντας το καθήκον του γραμματέα της επαρχιακής αντιφασιστικής νεολαίας, καθήκον το οποίο το εκτέλεσε αντάξια και με αξιοπρέπεια.
Ο αείμνηστος Κώστας έδωσε τη μάχη της ζωής με αξιοπρέπεια. Μεγάλωσε μια πολυμελή οικογένεια και προσπάθησε να την διαπαιδαγωγήσει με πατριωτικά αισθήματα και καλές αρετές.
Ήταν διακεκριμένος και τίμιος στην δουλειά του. Για πολλά χρόνια εκτελούσε καθήκοντα διευθυντή εμπορίου στον θεολόγο τα οποία τα εκτέλεσε άριστα υπό δυσμενείς συνθήκες. Για τη δουλειά του και τις υπηρεσίες που πρόσφερε έχει παρασημοφορηθεί.
Ήταν δημοφιλής και είχε κερδίσει την αγάπη και την συμπάθεια του κοινού. Στην διαδρομή της ζωής του συνάντησε πολλές προκλήσεις, είναι απερίγραπτες οι συμπεριφορές των οργάνων της τάξης στα κρατητήρια αρχικά στον θεολόγο και έπειτα στος Αγίους Σαράντα. Με απειλές και βασανιστήρια, αλλά δεν το έβαλε κάτω, δεν γονάτισε, δεν πρόδωσε τα πιστεύω του πατέρα του που με κίνδυνο τη ζωή του στον ελληνοϊταλικό πόλεμο φωτογράφιζε τα άρματα και τα στρατόπεδα των Ιταλών και τα παρέδιδε στον ελληνικό στρατόπεδα.
Αείμνηστε Κώστα, οι καλές αρετές και τα προτερήματα που τα είχες κτήμα σου, ας μείνουν παρακαταθήκη στην οικογένεια και στο κοινό περιβάλλον.
Αναπαύσου εν ειρήνη, εμείς θα σε θυμόμαστε για πάντα, οι συμβουλές σου και οι αρετές σου θα μας καθοδηγούν!

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Γριάζδανη 03-01-2013

Βασίλης Κωνσταντίνης
Νικόλαος Γ. Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου